Blogg > Allmänt

Blir bättre på affärer i Norge

Blir bättre på affärer i Norge

Norge anses vara en stor marknad för växande företag. Det är ett av världens rikaste länder och de industrier som finns i Norge är större och mer framgångsrika än vad många kanske skulle förvänta sig av ett lite mindre land. Blir framgångsrik genom att förstå den norska inställningen till affärer.   

 

Konservativ klädsel. Du måste klä dig respektingivande för att uppnå dina mål. Män bär i affärssammanhang ofta kostymer eller kavaj med slips, kvinnor har ofta blusar, klänningar eller kavaj som inte visa alltför mycket.

 

Läs på. Kom ihåg att vara förberedd och läs på om den verksamhet du ska göra affärer med. Detta kommer att visa att du är seriös och ni kommer att ha mer att prata om. Leverera även alltid en tydlig och genomtänkt presentation du lärt dig bra.

 

Var extrovert. Människor vill inte göra affärer med någon som är bitter och asocial. I Norge och andra länder uppskattas en kommunikativ och glad person i näringslivet som utstrålar självsäkerhet.

 

Var effektiv. Gör det du ska och ödsla inte tid på massa onödiga saker. Försök att inte slösa på andras tid och kom till kritan så fort du kan utan att verka otrevlig. Tänk på att alltid passa tiden vilket visar att du är engagerad och pålitlig. Räknar du med en sen ankomst är det jätteviktigt att ringa och förklara dina skäl.

 

Tänk på lugnet. Var avslappnad. Visa respekt för dina kollegor och håll koll på alla deadlines, men tänk på att behålla lugnet och att inte vara så stel. Låt människor kunna känna sig bekväma i din närvaro.

 

Var öppen för konstruktiv kritik. Norrmän brukar vara enkla och direkta. Ärlighet varar alltid längst så uppskatta det folk säger till dig.