Blogg

Jobba som sjuksköterska i Norge

Jobba som sjuksköterska i Norge

Många svenska sjuksköterskor väljer att jobba i Norge då de känner att de får mer valuta för sin långa utbildning. Svenska sjuksköterskor är mycket eftertraktade i Norge och allt du i princip behöver för att börja jobba är en norsk sjuksköterskelegitimation och en arbetsgivare.

 

Sjuksköterskelegitimation brukar vanligtvis ta några veckor att få. Börja med att ladda ner och fylla i ansökningsblanketten i pdf och sedan bifoga en kopia på din svenska yrkeslegitimation, ditt pass och dina avgångsbetyg. Kom ihåg att samtliga kopior måste vara godkänt stämplade av högskolan, av en Notarius Publicus eller hos Vårdförbundet. Medtag för det alltid originalhandlingarna. Ifylld ansökan tillsammans med bifogade handlingar skickas till:
Statens autorisasjonskontor for helsepersonell
Postboks 8053 Dep
0031 OSLO

En norsk arbetsgivare är enkel att hitta då det finns ett systematiskt behov av vikarier och personal. Om en avdelning har stort behov av personal ser de till och ordna fritt boende och reseersättning. Den norska utbildningen är väldigt lik den svenska så svenska sjuksköterskor har inga problem med att smälta in på arbetsplatsen.Tänk på att offentliganställda sjuksköterskor ofta tjänar bättre än bemanningssjuksköterskor då antalet bemanningsföretag mångdubblats, men sök även trots det via bemanningsföretag då du kan tjäna mer än bara grundlönen. Skillnaden mellan olika arbetsgivare kan vara väldigt stor så välj inte första bästa utan sök runt för att undvika fallgropar. Den norska arbetsförmedlingen spår tillväxt i efterfrågan på vårdpersonal.