Blogg > Allmänt

Landskrona-företag växer i Norge

Landskrona-företag växer i Norge

Det grafiska företaget Parajett växer i Norge genom att köpa bolaget Andvord Grafisk. Parajett har över 100 år på nacken och startades som ett tryckeri i Landskrona 1906. Senaste satsningen har gått på teknik som ger företaget möjlighet att hantera skräddarsydd marknadsföring i både pappers- och digitalform.


Satsningen har lönat sig och under 2011 omsatte Parajett AB nästan 247 miljoner kronor. Året efter var siffran närmare 300 med drygt 160 anställda. Nu blir det ännu mer då Andvord Grafisk tillför 60 anställda och en ökad omsättning som motsvarar 120 miljoner svenska kronor.

- Vi finns sedan tidigare i Norge med ett säljbolag och har velat växa. Men för att kunna öka måste vi ha produktion i Oslo. Detta för klara kraven på leveranstider, säger Anders Persson, vd i Parajett AB.


Nu har möjligheten för Parajett kommit att förvärva det norska bolaget av den amerikanske ägaren Staples. Persson fortsätter att se ljust på framtiden och anger att Parajett är en av de marknadsledande aktörerna och vill försöka växa vidare med god lönsamhet.