Blogg > Allmänt

Norge är världens bästa land att bo i enligt FN

Norge är världens bästa land att bo i enligt FN

Visste du att Norge enligt FN toppar listan över världens länder när det kommer till mänsklig utveckling? FN rankar alla länder efter faktorer som förväntad livslängd, BNP per invånare och läs- och skrivkunnigheter. Det är alltså här Norge hamnar i topp.

 

Norge som land har ganska få människor, väldigt låg arbetslöshet och hög jämställdhet. Det är ett rikt land, mycket tack vare olje- och fiskindustrin och en mycket framgångsrik mänsklig utveckling utifrån inkomst, hälsa och utbildning. Norge har som land toppat listan flera gånger vilket inte är så konstigt med alla utvecklingsmöjligheter som finns här. Medellivslängden är 30 år längre jämfört med länderna som hamnar på listans botten.

 

Den norska ekonomin är en av de mest konkurrenskraftiga i världen och enligt World Economic forum har Norge även rankats till en av de 20 mest konkurrenskraftiga länderna i hela världen. Norska företag har utvecklat en unik form av förvaltning som lägger stor vikt på livskvalitet för de anställda i kombination med högteknologi och standard. Norska kulturella värden består av jämlikhet, rättvisa och ödmjukhet. Närheten till naturen ger en avkopplande miljö för de som arbetar och i princip hela befolkningen pratar flytande engelska.