Blogg > Samhälle

Sevärdheter i Norge

Sevärdheter i Norge

Norge är fullt av spännande sevärdheter och här får du en sammanfattad guide på vad man absolut inte får missa om man befinner sig här. 

 

Nordkap. Nordkap är en udde belägen högst upp i Norge och betraktas ofta som Europas nordligaste punkt. En kvarts miljon turister besöker Nordkap varje sommar vilket gör platsen till en av Norges främsta sevärdheter. Nordkap är en underbar naturupplevelse som erbjuder fantastisk utsikt och ovanliga klimatförhållanden.

 

Geirangerfjorden. National Geographic har korat de norska fjordarna till världens fjärde minst orörda resmål och Geirangerfjorden finns med på Unescos världsarvlista. Många skandinaviska kryssningar inkluderar staden Geiranger som ett av de viktigaste stoppen på resan. Fjorden är belägen ungefär halvvägs mellan Trondheim och Bergen. Populära aktiviteter runt Geirangerfjorden inkluderar guidade turer, vandring, fiske, bergsklättring och båtliv.

 

Ändring av högvakten i Oslo. Detta är en toppattraktion i Norge som äger rum oavsett väder.  Ändring av högvakten sker i det kungliga palatset klockan halv två varje dag och på sommaren leds vaktgardet genom staden ackompanjerade av militärorkester och poliseskort.

 

Bryggen i Bergen.  Bergen är ett mycket populärt resmål och Bryggen är de gamla medeltida delarna av den norska staden. Under medeltiden var denna hamn också en betydelsefull handelsplats och området är precis som Geirangerfjorden inskrivet i Unescos världsarvslista och består av 13 fastigheter och 61 byggnadsminnen. Bryggen är den mest besökta norska turistattraktionen.

 

Lillehammer. De flesta besökarna minns staden Lillehammer från OS 1994 men Lillehammer är en riktig pärla för besökare även på sommaren och resterande delar av året. Idag lockar Lillehammer resenärer från hela världen oavsett tidpunkt för sitt friluftsliv och avkoppling nära naturen. Lillehammer är belägen endast två timmars bilresa från Oslo.

 

Vigelandsparken. Vigelandsparken är en av Oslos vackraste platser och en av de bästa sevärdheterna i huvudstaden. Parken innehåller livsverk av Gustav Vigeland som är en av Norges mest kända skulptörer. Över 200 av hans mästerverk finns här att beskåda med ett berömt besökcentrum, en souvenirbutik och ett kafé.

 

Trondheim. Staden Trondheim grundades redan 997 och var Norges huvudstad fram till 1217. Här finns massor av vackra historiska byggnader och lärorika guide-turer på två timmar är mycket populära att gå om man befinner sig i staden. Här finns Nidarosdomen som är en känd medeltida katedral och en av Skandinaviens största kyrkor vilket än idag är ett känt mål för många pilgrimsvandringar.

 

Holmenkollen. Holmenkollen är ett villaområde, bergsrygg och skidstadion nordväst om Oslo vars hoppbacke årligen är ett resmål för en miljon besökare. Holmenkollen är värd för FIS World Cup skidtävlingar varje år med en fantastisk utsikt över fjorden och en intressant vintersporthistoria.

 

Snöhotellet i Kirkenes. Snöhotellet ses av många som Norges vackraste sevärdhet och ett populärt resmål för den som verkligen vill insupa den norska atmosfären på vintern. Gästerna blir utrustade med allt för att hålla sig varma så att de i lugn och ro kan njuta av vinterparadiset som har allt ett vanligt hotell har och lite till.