Blogg > Allmänt

Slå ut andra jobbkandidater

Slå ut andra jobbkandidater

Chansen är stor att du inte är den enda kandidaten som är tilltänkt för ett jobb. Därför är det viktigt att visa upp dina färdigheter och stå ut från mängden. WorkNorway ger dig tips på hur du bäst imponerar på din potentiella arbetsgivare.

 

 Se till att ha ett så bra CV som möjligt så att arbetsgivaren tydligt kan se att du uppfyller jobbkraven. Läs på om företaget du söker jobb hos så att du är beredd på att förklara varför du passar bäst för just det här jobbet. Använd dig av ord för att beskriva tidigare erfarenheter och arbetsuppgifter som kan gynna dig i kommande anställning.

 

Klä dig propert och var mån om hur du ser ut. Le och var vänlig mot alla du möter på plats. Det är viktigt att komma överens med andra. Visa framfötterna och att du är villig att lära dig nya saker och anta utmaningar. Ge arbetsgivaren en lista på bra referenser från tidigare arbetsgivare du vet du har haft en god relation till.

 

Försök att inleda ett samtal under intervjun lite bortom de stela frågorna du får av arbetsgivaren. Håll en avslappnad konversation utöver ditt CV men håll dig ifrån privatliv – det är viktigt att hitta en balans. Avsluta intervjun med ett leende och ett fast handslag och berätta för arbetsgivaren att du ser fram emot att höra från honom eller henne inom en snar framtid. Följ upp efter några dagar och tacka för att du fått komma på intervju.