Blogg > Allmänt

Striktare regler för hundens Norge-resa

Striktare regler för hundens Norge-resa

WorkNorway vill passa på att meddela alla hundägare att det är nya regler för att resa med hundar till Norge. Sedan den första maj måste man nämligen uppsöka veterinär med sin fyrfotade vän före inresan till grannlandet då Norge räds den fruktade dvärgbandmasken.

 

SVT intervjuade i dagarna veterinären Jonna Forsén som märker ett ökat tryck under semestertider med folk som vill resa med hundar till Norge. Det är viktigt att avmaska hunden hos veterinär några dagar före avresa, säger Forsén. En hundägare vid namn Jonas Sjöberg hittade informationen på de norska myndigheternas hemsida och tycker att det känns lite konstigt att avmaska en frisk hund.

 

Reglerna ser dock ut som de gör och alla hundägare måste nu ha pass där avmaskningen dokumenteras. Har man inte rätt papper kan man alltså missa semesterresan. Forsén varnar att man utan pass med intyg garanterat får problem vid gränsen. De goda nyheterna är att avmaskningen brukar gå snabbt och smidigt. Johan Forsbergs hund avmaskades enkelt av Forsén med hjälp av en tablett inlindad i leverpastej.

 

 

Källa: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/hardare-regler-for-hundens-norgeresa