Blogg > Allmänt

Tips på säsongsarbete i Norge under vintern

Tips på säsongsarbete i Norge under vintern

Som de flesta länder med varierande klimat är Norge ett land fullt av säsongsarbeten. På sommaren kan man exempelvis jobba som badvakt, eller på en uteservering men vad finns det egentligen att göra på vintern? WorkNorway ger ett par tips till dig som vill säsongsarbeta i vårt grannland under de kalla månaderna och hoppas kunna ge dig inspiration.

 

Många svenskar åker över och jobbar i Norge på en skidanläggning. Detta brukar inte vara så svårt om du är utbildad skidlärare. Trysil är ett populärt ställe där många svenskar arbetar. Kvittfjäll är också uppskattat bland svenskar. Det är bra att redan ha rekommendationer från andra skidskolor då du genom det oftast kan få fler arbetstimmar. Utbudet av skidanläggningar i Norge tar aldrig slut så slå slag i saken och börja leta jobb. För dig som är nybörjare brukar Blocket med jämna mellanrum ha en del erbjudanden om utbildning på olika skidorter på andra sidan gränsen. 

 

Hotell- och restaurangbranschen är inte begränsad av det kalla klimatet och utbudet för svenskar är större än någonsin. Många väljer därför att jobba extra som servicepersonal då det ofta är gratis mat och hög dricks – inte minst i Norge. Varför inte börja söka jobb på en mysig och varm restaurang? Speciellt i just skidorterna är utbudet stort under vinterhalvåret.