Blogg > Allmänt

Tusenfryd

Tusenfryd

Tusenfryd är en nöjespark belägen vid Vinterbro, cirka 20 kilometer söder om Oslo. Parken öppnades officiellt den 11 juni 1988 efter en byggnadsperiod på 18 månader och är den enda nöjesparken som går att besöka nära Oslo, vilket gör att Tusenfryd har över en halv miljon besökare per år med en omsättning på 170 miljoner NOK (norska kronor, red. anm.).

 

Tusenfryd har 40 helårsanställda och upp till 800 sommarjobbare. Nöjesparken är Norges största arbetsgivare för ungdomar och unga vuxna. Bland parkens huvudattraktioner finns SuperSplash – en berg-och dalbana som slutar med ett plask i vattnet och ThunderCoaster som är en av Europas största berg- och dalbanor i trä. Tack vara sin höga vinst har Tusenfryd råd att bygga nya attraktioner nästan varje år och fortsätta att öka sin popularitet. Hälften av Norges befolkning bor inom en dags avstånd från Tusenfryd.

 

Den totala ytan är på cirka 115 hektar fulla av attraktioner, spel och underhållning. Nöjesparken har ett område specialanpassat för barn som heter Barnas Fryd och även ett stort poolområde som heter Badefryd. Här finns även en park vid namn Nightmare som är en 5D-attraktion med effekter inom bio, ljud och ljus. Idag finns det 35 olika attraktioner som flitigt besöks av folk i alla åldrar. Parken har genom åren även bidragit till flera välgörenhetsorganisationer.