Jobba i Norge

För att vara på den säkra sidan ska du söka jobb i god tid. Gå noggrant igenom ditt CV och personliga brev med personuppgifter så att arbetsgivaren får en bra inblick i vem du är för att så snabbt som möjligt hitta ett välavlönat jobb.

Norge har ett stort utbud av jobbsajter med platsannonser med allt från hantverksyrken till akademikerjobb. Norge toppar enligt FN listan över världens länder när det kommer till mänsklig utveckling. Norge som land har väldigt låg arbetslöshet och hög jämställdhet.

Det är ett rikt land, mycket tack vare olje- och fiskindustrin och en väldigt framgångsrik mänsklig utveckling utifrån inkomst, hälsa och utbildning.

Den norska ekonomin är en av de mest konkurrenskraftiga i världen. Norska företag har utvecklat en unik form av förvaltning som lägger stor vikt på livskvalitet för de anställda i kombination med högteknologi och standard.

Norska kulturella värden består av jämlikhet, rättvisa och ödmjukhet. I Norge är det generellt sett aldrig några problem att få ett jobb med det stora utbudet på arbetsmarknaden. Nästan 100 000 svenskar uppskattas i dagsläget arbeta i Norge.

Även om en del svenskar väljer att enbart stanna ett år för att samla på sig erfarenhet och förbättra ekonomin trivs många så pass bra att de väljer att stanna på heltid. I Norge är folk väldigt vana vid svenskar som inte behöver oroa sig för att bli behandlade annorlunda än norrmännen.

De flesta arbetena är inom service- och bemanningsbranschen, men akademiker har givetvis också lätt att få jobb. 

 

Få mer information om att flytta till och jobba i Norge här i  NorgeGuiden