Blogg > Allmänt

Allt fler pendlar till Norge

Allt fler pendlar till Norge

Östersunds nyheter har i dagarna intervjuat Jesper Jemtehed från Bjärte som de senaste fyra åren har jobbat som narkossjuksköterska genom att pendla till Norge. Han tycker att det funkar ypperligt och gör det gladeligen i flera år till då han samtidigt får mycket tid till annat.

 

Innan jobbade Jesper i Uppsala, men för fyra år sen bestämde han sig alltså för att börja jobba i Norge. Det han tyckte var förvånande i början var att den ansökta legitimationen sköttes i pappersform istället för digitalt. När detta väl gjorts började Jesper jobba som narkossjuksköterska genom olika bemanningsföretag. Idag jobbar han utanför Lillehammer måndag till tisdag varannan vecka. Jesper berättar att han har det oförskämt bra då han får lika mycket betalt för heltid fyra dagar i Norge istället för fem.

 

Han vill emellertid tipsa om att det inte är alla bemanningsföretag som betalar lika bra. Bland de som betalar bra ställs det enligt honom också högre krav på den som arbetar samtidigt som man får färre uppdrag. De som betalar mindre ger fler uppdrag med en timlön som inte skiljer sig avsevärt från den svenska.

 

 

Källa: http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.6035610-jesper-jemtehed-pendlar-till-jobbet-i-norge