Blogg > Allmänt

Anpassa dig till ett nytt land

Anpassa dig till ett nytt land

När man flyttar till ett annat land kan det ibland vara lite knepigt att anpassa sig. Det är en stor förändring när man väl har tagit steget och det kan vara skönt att få lite olika tips på hur man på bästa sätt kan börja sitt liv på en ny plats.

 

En av de första sakerna som händer när du flyttar till en ny plats är att du kommer att tendera att jämföra med allting hemma. Bubblan du levt i kommer att representera normen för dig och det kan i början vara svårt att sluta jämföra. Detta måste du sluta med om du ska trivas. Vem bryr sig? Att vara defensiv kommer inte att uppnå något. Har du valt att flytta till en ny plats, se det bästa i situationen. Försök att fokusera på alla nya inslag på ett positivt sätt. Gör en lista över alla saker du gillar med den nya tillvaron.

 

Vid ankomsten, försök att utveckla en daglig rutin så snabbt som möjligt. Upprätta ett sömnschema, ät hälsosamt och motionera på regelbundna tider. I Norge kommer du inte att uppleva en kulturchock då det är mycket likt Sverige och du kommer snabbt att hitta dina favoritsysselsättningar. Prata samtidigt regelbundet med familj och vänner hemma så att du kan få stöd från nära och kära på din väg att anpassa dig samtidigt som du skaffar dig nya vänner.

 

Tänk också på vilka fördelar du har i Norge där du inte kommer ha svårt med språket. Var flexibel, öppen och förvänta dig att saker kommer att bli annorlunda men på ett bra sätt. Resande vidgar sinnet men om du reser med dina skygglappar och börjar jämföra allt med din bubbla kommer det sluta med att du både är missnöjd och frustrerad. Omfamna förändringen, hitta din nisch, vidta åtgärder på de områden du kan åtgärda och ignorera resten. Att bo i ett främmande land är en ovärderlig möjlighet full av spänning och utmaningar.