Blogg > Allmänt

Arbetsförmedligen satsar mer på Norge!

Arbetsförmedligen satsar mer på Norge!

Arbetsförmedlingen satsar ännu mer på att locka arbetslösa svenskar, och framförallt ungdomar till Norge. Intresset är stort från båda länderna.
 

Richard Jonsson på Google Plus tycker inte alls det är konstigt då det är betydligt mycket lättare att få jobb i grannlandet, samt att det är bättre betalt. Elena Tornberg som jobbar med att förmedla utlandsjobb spinner vidare i frågan och berättar att svenskar är väldigt populära i Norge. De jobbar hårt och är pålitliga vilket gör dem omtyckta bland norska arbetsgivare.
 

Växjös arbetsförmedling har numera informationsträffar om Norge en gång per månad och vid varje tillfälle kan det komma upp till 40 personer. Tornberg fortsätter med att arbetslösheten i Norge är mycket lägre vilket gör det lättare för unga svenskar att få sitt första jobb. Norska arbetsgivare ställer också mindre krav på en formell utbildning så det är också lättare för de som inte gått så många år i skolan.
 

Tornberg avslutar med att lyfta fram att det här med att jobba utomlands är en väldigt bra merit. Istället för att gå arbetslös är det mycket bättre att ta chansen att flytta till ett annat land och börja jobba. Alla typer av arbete är meriterande för framtiden vad man än jobbar med och det är mycket bra att ta steget över gränsen.