Blogg > Allmänt

"Att hitta jobb i Norge var superenkelt"

"Att hitta jobb i Norge var superenkelt"

 

Ida är en utåtriktad tjej som redan rest runt väldigt mycket under sina 22 år. Efter tre månaders rundresa i Asien kände hon inte för att stanna i Sverige hon ansåg var tråkigt - och som den sociala person Ida är tog hon väskorna och flyttade till Tønsberg i Norge.

 

Berätta lite mer om varför du bestämde dig för att flytta till Norge.
- Jag har alltid varit en äventyrare och ville göra något annat efter mina tidigare resor än att stanna i Sverige. Jag är målinriktad och kände att jag behövde hitta nya vägar i livet och få mer erfarenhet. Sen har jag en nära tjejkompis som redan bodde i Tønsberg. Det var till stor del hon som fick mig att vilja åka.

 

Vad är det bästa med att ha flyttat hit?
- Jag har lärt känna så himla många underbara människor sedan jag flyttat hit vilka jag aldrig hade träffat om jag stannat i Sverige. Det väcker hundratals fina minnen.

 

Berätta lite om ditt jobb i dagsläget.
- Jag jobbar som skiftledare på McDonalds. Som skiftledare har man ansvar för medarbetarna som är på jobb. Man placerar ut dem på olika stationer och ser till att alla gör allting på rätt sätt och följer rutinerna. Jag hjälper även personalen att bli bättre genom att ge mycket respons. Det är viktigt att vara positiv och under själva skiftet tänka extra på renlighet, säkerhet, service och produkter.

 

Hur hittade du det här jobbet?
- Jag jobbade på McDonalds i Sverige innan jag flyttade till Norge så för mig var det ett säkert kort. Jag visste att jag skulle få jobb här. Redan första dagen jag sökte fick jag ett jobberbjudande på 7-eleven (där chefen ringde upp efter fem minuter) bara genom att gå och lämna in ett CV. Efter en tid kom jag emellertid på att jag trivdes bättre på McDonalds och bestämde mig för att bara jobba där.

 

Hur har du gjort med boende?
- Jag delade rum med en vän de första två månaderna. Efter det fick vi en lägenhet i huset bredvid. Efter några månader så blev det ganska dyrt med elen så nu har vi flyttat till ett stort hus istället med två andra vänner.

 

Vad skulle du ge för tips till de svenskar som funderar på att flytta till Norge?
- Om ni verkligen vill göra något nytt (men fortfarande vara nära familj och vänner) så borde ni inte tveka. Och jobb finns det hur mycket som helst av. Norrmännen har en viss kärlek till oss svenskar. Vad gäller boende är det ganska enkelt det också att hitta på www.finn.no. Det finns gott om lägenheter och det enda som krävs är en vanlig deposition.