Blogg > Allmänt

Att tänka på inför resan

Att tänka på inför resan

När du reser utomlands kan det ibland vara svårt att hålla reda på allting. WorkNorway listar användbara saker du ska tänka på när du åker iväg.

 

Pass är givetvis det viktigaste. Det packar du ner först. Sedan alla biljetter för transport. Se till att dina kreditkort är aktiva. Glöm inte heller körkort och andra kort du kan tänkas behöva vid utlandsvistelsen. Tänk på att alltid ha en väska med hjul. En axelväska kan i längden bli väldigt tung om du har mycket saker med dig. Ta med bekväma kläder som du verkligen använder. Du vill undvika en massa onödigt som tar upp både plats och väger mycket. Tänk även på att kolla upp det här med reseförsäkring.

 

Glöm inte kameran så du kan ta bilder på din resa. Mobiltelefonen är självklart viktig och även en mp3-spelare om du inte kan lyssna på musik i mobilen. Se till att växla pengar innan du åker. Hygienartiklar är viktigt och likaså kläder efter väder, exempelvis regnjacka och vattentäta skor. Kanske en guidebok så att du håller koll på läget. Ha alltid en penna med dig så att du kan skriva ner saker.

 

Att tänka på är att alltid försöka ha plånboken i stängda fickor eller fickor som är små och trånga så ficktjuvar inte kommer åt den. Om du är allergisk, tala om för resebolaget vad det är du inte tål. Spara en kopia av ditt pass via mail eller liknande ifall något skulle hända så att du har koll på dina uppgifter. Se till att försöka sköta allt elektroniskt så att du undviker risken att tappa bort något. Undvik att packa ner batterier, tejp och liknande saker du kanske inte ens kommer använda. Sådant kan du köpa på plats för en billig peng ifall det skulle behövas.