Blogg > Allmänt

Detta tycker folk om norrmän

Detta tycker folk om norrmän

Vi har hittat en rolig artikel online som beskriver den norska personligheten och vad som finns att vänta när man träffar en norrman. Det kan vara kul att läsa vad andra tycker om Norge.


De flesta norrmän sägs i artikeln vara omtänksamma och snälla. De kommer att hjälpa dig på alla sätt de kan. Om du ber om hjälp kommer du att få stöd utan minsta baktanke oberoende av din status som bekant, vän eller bara en främling på gatan. Norrmännen kan verka lite blyga men detta beror delvis på att de ogillar att lägga sig i andra människors liv. Normalt sätt kommer de att vänta för att se hur pass öppen du är och hur villig du är att dela saker med dem innan de själva öppnar upp sig.


När norrmän känner sig bekväma med dig (vilket ofta händer snabbt) kommer du att lära känna dem bättre och starka vänskapsband kommer att utvecklas. Folket brukar i regel inte prata med varandra ute men om du skulle behöva fråga om något kommer du högst troligt bemötas av vänlighet.


Norrmän är generellt nyfikna på andra människor om de känner sig trygga och faktum är att många norrmän är väldigt välinformerade och villiga att dela sina tankar och åsikter om åsikter och världshändelser, politik, samhällsfrågor och en massa annat. Norrmännen är annars mycket stolta över sitt land och talar mycket om det. Norrmän gillar ärlighet och humorn ses av folk från andra länder vara torr och kvick med en släng av ironi. I Norge är det viktigt med tolerans och acceptans av andra människor och de flesta som åker hit känner sig mer än välkomna.