Blogg > Allmänt

En guide till Oslos uteställen

En guide till Oslos uteställen

I vår förra artikel fick du veta mer om Oslos nattliv. I denna tänkte vi introducera dig för några populära uteställen i den norska huvudstaden. WorkNorway har tagit upp några barer och klubbar vi tycker är värda att besöka om man befinner sig i Oslo.

 

The Villa (Möllergate 25). The Villa blev framröstad som bästa klubb 2007. Klubben fokuserar på techno och presenterar ständigt både välkända och nya kommande DJ-talanger. The Villa är ansluten till restaurangen och baren Hells Kitchen.

 

LivingRoom (Olav V's Gate 1). Denna klubb är populär hos Oslos innekrets och anses vara relativt snobbig. Musiken består mestadels av R & B och Hip Hop. Priserna på LivingRoom är snäppet dyrare och man förväntas klä sig propert för att komma in.

 

Kharma (Kristian Augusts Gate)

Kharma är en stor klubb med en strikt dresskod. Du kommer förmodligen alltså inte in med gympaskor. Ministry of Sound brukar använda sig av Kharma som även är ett välkänt ställe för modeller och andra kändisar. Klubben har stora dansgolv, lounger och VIP-rum.

 

Stravinsky (Rosenkrantzgate). Mycket populär och packad plats på helgerna. Stravinsky är kändistätt och ofta befolkat av så väl popstjärnor som TV-kändisar och välkända affärsprofiler. Klubben håller ofta i olika engagemang och invigningar och uppfattas av omgivningen som exklusiv och elegant.

 

Sikamikanico (Moellergata 2). Om du gillar klubbverksamhet är detta rätt plats att vara på. Den lilla klubben har funnits i nio år och är mer populär än någonsin. Internationella och lokala DJ: s spelar house, techno, trance och andra typer av elektronisk musik. Stämningen är fantastisk och gästerna är mycket vänliga.

 

Cosmo (Ruseløkkveien 12). En av de mest omtalade klubbarna i Oslo just nu. Cosmo en väldigt glammig klubb med två markplan och ett stort utomhusområde. Om du vill komma in efter klockan tolv bör du antingen vara med på listan eller veta hur man slingrar sig förbi den.

 

Champagneria (Frognerveien 2). Lockar en mer mogen publik där åldern brukar vara 27 och uppåt. Här kan man beställa stora mängder champagne i alla typer och smaker till bra priser. För norrmännen är detta en optimal plats för fördrinkar. På första våningen finns även en mysig terrass.