Blogg > Allmänt

Fem anledningar att flytta till Norge

Fem anledningar att flytta till Norge

Överväger du att flytta till Norge men känner att det finns något som drar dig tillbaka? Här kommer fem anledningar som borde få dig att välja Norge – livskvalitetens land.

 

1. Tid. I den moderna världen är tid ovärderligt. Alla vill ha det och de som har det har inte tillräckligt av det. Tid är något det finns gott om i Norge. De flesta affärer är stängda på söndagar för att folk ska kunna vila ut ordentligt och lägga tid på mer lugna aktiviteter som att läsa en bok eller umgås med familjen. Tid är någon som norrmännen prioriterar mer än de flesta andra västländer. Här prioriteras lugn och att njuta av livet.

 

2. Utrymme och natur. De traditionella norska husen byggdes mindre för att behålla värmen under vintern. Numera är det populärt med öppen planlösning. Precis utanför de flesta dörrar ligger även skogar, sjöar, berg och fjordar. Norge är ett fantastiskt land att bo i om man älskar natur. Den oförstörda naturen bidrar också till frisk luft och rent vatten man mestadels bara ser i Norden.

 

3. Fritid. Norrmännen tycker om fritidsaktiviteter och mycket handlar om friluftsliv. Kommunerna uppmuntrar även invånarna att ta del i gemensamma aktiviteter. Det bästa är att aktiviteterna hör till vardagen på grund av den tid och utrymme Norge har att erbjuda.

 

4. Hälsa. Det är ett välkänt faktum att norrmännen är erkänt friska människor. Detta beror till stor del på att det endast finns två snabbmatskedjor i Norge; McDonalds och Burger King som inte heller finns i alla städer. Det finns också kulturella vanor som gör att norrmännen äter nyttigare mat som består av mycket fisk och grönsaker. Många norrmän dricker fiskleverolja för att hålla sig pigga och krya och kombinerar det med fysiska aktiviteter som jogging eller exempelvis skidåkning på vintern.

 

5. Familj. Norge är ett ultimat land för den med familj. Precis som i Sverige är brottsligheten låg, det är fri sjukvård och utbildning och regeringen sätter möjligheter för barnen i fokus. Norrmännen ägnar i regel mycket tid åt sina barn som har obegränsade möjligheter i ett land som Norge.