Blogg > Allmänt

Fløibanen i Bergen

Fløibanen i Bergen

Fløibanen är en linbana i Norge, Bergen och ett måste att prova om man besöker staden. Linbanan går upp mot berget Fløyen och består av fem stationer. Den öppnades 1918 och har en längd på 850 meter med ett spår. Fløibanen är en av Bergens största turistattraktioner och en av Norges mest besökta sevärdheter. Över en miljon passagerare brukar årligen åka med Fløibanen.

 

Fløibanen öppnades officiellt den 15 januari 1918. Resan tar cirka sju minuter med stopp vid alla stationer. Fløyen (som reser sig 350 meter över havet) är perfekt för avkoppling där det finns flera vandringsstigar och en fantastisk natur. Här finns också en restaurang och en lekpark för barn. Linbanan ligger på gångavstånd från fiskmarknaden och avgår flera gånger per timme vilket gör att man inte behöver boka biljett.

 

Här har du möjlighet att se hela Bergen på under 10 minuter. Linbanan är den enda i sitt slag i hela Skandinavien. Vagnarna går på räls och består av Rødhette (i rött) och Blåmann (i blått). Varje vagn har plats för upp till 100 passagerare. Vagnarna har tak av glas för den bästa utsikten och går i ungefär fyra meter per sekund. Biljetterna ligger på 80 norska kronor per vuxen och 40 norska kronor per barn och kan köpas nere i biljettkontoret vid stationen.