Blogg > Allmänt

Fler unga jobbar och trivs i Norge

Fler unga jobbar och trivs i Norge

Tusentals unga svenskar åker varje år till Norge för att jobba. Vi har tidigare skrivit om den som kallade Jobbresan som är ett samarbete mellan arbetsförmedlingen och sju Gävleborgskommuner. Sveriges Radio är vår källa till detta och denna nyhet om jobbresan har bland annat uppmärksammats av BBC och Washington Post som rapporterat att Söderhamn skickar unga arbetslösa ungdomar till grannlandet.

 

Christopher Nolemo från Söderhamn är en av dem som provat lyckan i Norge. Christopher var i Sverige arbetslös i två år och tröttnade på det han tycker var otacksamhet i Sverige. Han var länge sugen på att åka till grannlandet och tog till slut steget. I dagsläget är det ett jobb på ett företag utanför Oslo som gäller där Christopher jobbar med att serva och laga bland annat TV-boxar.

 

Steget över till Norge tog han i vintras efter den långa arbetslösheten. Efter en jobbig period tänkte Nolemo att det måste finnas något bättre och i samma veva fick han höra om att det fanns gott om jobb i Norge, det gyllene landet. Han var med på jobbresan och fick först utbildning på hemmaplan och sedan betalt boende i Norge första månaden. I dagsläget trivs Christopher väldigt bra på sitt jobb i Norge.

 

 

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=5690696
Foto: Jenny Sanner Roosqvist/SR