Blogg > Allmänt

Ge aldrig upp!

Ge aldrig upp!

Idag tänkte vi motivera just dig, fantastiska medlem med ett riktig pepp-artikel, för det tycker vi att du och alla andra medlemmar förtjänar. Läs och lär. Och inspireras.


Hur många gånger har du beslutat dig för något och sedan bara gett upp? Hur många gånger har du provat något och slutat så fort det blev svårt? Det tråkiga är att de flesta av oss ger upp alldeles för tidigt. Så varför ger de flesta människor upp för tidigt? Nedan listar vi skäl till varför man ger upp och hur just du av alla kan ta dig runt detta.

 

”Du kan inte göra det.”
Vid något tillfälle har vi säkert alla fått höra den kommentaren. Jaha, och vad vet den personen om det då? Just det, förmodligen ingenting. Nästa gång du hör dessa ord, tänk på alla enormt framgångsrika människor där ute som hört just dessa fem ord tusentals gånger men ändå lyckats mot alla odds. Rom byggdes inte på en dag. Thomas Edison sa en gång: ”Jag har inte alls misslyckats 10 000 gånger. Jag har bara upptäckt 10 000 vägar som inte funkar.”

 

Ditt liv är redan tillräckligt bra.
Det kanske låter konstigt, men ju bättre ditt liv är desto större är behovet att lämna saker och ting som de är. Det är därför många tenderar att ge upp så snart det blir jobbigt och gå tillbaka till hur saker och ting var. Oavsett hur bra ditt liv är just nu kan det bara bli bättre, glöm aldrig det. Så nästa gång du känner för att ge upp, tänk på de aspekter av ditt liv du inte gillar och fokusera på att förbättra dem.
 

Du saknar självförtroende.
Många stora och positiva förändringar behöver självförtroende. Eventuella tvivel på dig själv kommer att göra att du vill ge upp. Lägg av med det, du är ju helt fantastisk! Skippa osäkerheten och skriv istället ner det du är bra på, allt du kan och vad som är grymt med just det. Alla kan göra en lång och omfattande lista. Gör det du också.

 

Du saknar motivation, entusiasm och inspiration.
När du först påbörjade ett nytt projekt var du antagligen entusiastisk, kände dig motiverad och full av uppmuntran. Sedan började allting sakta ner och du insåg att det kanske inte var så lätt trots allt. Alla möts vi av motgångar men låt dig inte slås ner. Gå tillbaka till de dagar du var som mest exalterad och koncentrera dig på aspekterna som först fick dig att börja.

 

Du är utanför din komfortzon.
I början var det förutsägbart, bekvämt och enkelt. I nuvarande skede har det plötsligt blivit osäkert. Nästa gång du är på väg att vända om och återgå till din komfortzon, tänk på att du måste våga ta dig framåt för att komma någon vart. Om man inte riskerar något så riskerar man ännu mer.

 

Du tror att det ska vara enkelt.
Alla gillar den enkla vägen och att ge upp är det enklaste du kan göra. Ingen mer ansträngning och tid krävs. Så du ger alltså bara upp och hoppas på det bästa. Så vad gör du istället då? Nästa gång du börjar med något ska du bara omge dig av människor som verkligen tror på dig och ger dig uppmuntran. Var säker och tro på dig själv eftersom du kan göra det. Att ge upp är för losers. Och du är ingen loser.