Blogg > Allmänt

Hantera en jobbig chef

Hantera en jobbig chef

Det är frustrerande att arbeta för någon man tycker är en riktig tölp. Med rätt attityd kan du emellertid göra bra ifrån dig på jobbet ändå och faktiskt trivas trots det faktum att du inte kommer överens med din chef.

 

Kom i underfund med vad som gör din chef till en sån jobbig person. Att handskas med någon som verkligen är dum eller saknar sunt förnuft är exempelvis annorlunda från att hantera en person som är okänslig. Tänk ut vad din chef egentligen förväntar sig från sina anställda och bete dig utifrån det för att skapa en så god relation som det går.

 

Visa respekt. Du kanske inte respekterar honom eller henne som person, men du måste respektera chefens auktoritet. Se till att alltid hålla koll på hur mycket du faktiskt gör på jobbet så att du har det i rockärmen varje gång din chef är elak mot dig. Många kan se till att ändra attityd om de verkligen inser hur mycket du faktiskt gör på jobbet. Om inget av detta fungerar, se till att börja leta efter ett annat jobb – livet är för kort för att vantrivas varje dag.