Blogg > Allmänt

Hur det blir lättare att säga hejdå när du flyttar

Hur det blir lättare att säga hejdå när du flyttar

Så du har fattat beslutet och ska flytta en bit hemifrån. Detta innebär nya grannar, vänner, nytt jobb och nya fritidsaktiviteter. Ofta brukar det vara så att det jobbigaste med att flytta inte är de nya upplevelserna utan den gamla tillvaron man har svårt att lämna bakom sig. Det kan vara skönt att få lite tips på hur man säger hejdå på bästa möjliga sätt när man flyttar.

 

Tänk på att det är helt naturligt att tillåta sig själv att vara ledsen. Ibland kan det kännas enklare att hålla sig borta från sina nära och kära för att man blir nedstämd i deras närhet för att man vet att man ska flytta men tänk på att detta istället kan skada dina relationer. Om dina vänner vill spendera tid med dig innan du flyttar bör du låta dem göra det. De kan hjälpa till att packa och städa och samtidigt dela arbetsbördan och göra det mycket roligare att förbereda sig. Om du har tid, försök att istället umgås så mycket som möjligt med de som står dig nära och får dig att må bra. Kom ihåg att ni inte kommer sluta vara vänner bara för att ni kommer träffas mer sällan.

 

När du är på väg att flytta är det viktigt att du lämnar dina relationer på ett bra sätt. Berätta för dina vänner och familj hur mycket de betyder för dig, antingen personligen eller skriftligt. Se bara till att tala om för dem hur mycket du bryr dig. Ha en avskedsfest om tid finns! Ge din bästa vän ett likadant armband eller kanske en nyckelring som du själv har som en symbol för er vänskap. Uppdatera alla med dina nya kontaktuppgifter. Med dagens teknik säger du aldrig riktigt hejdå. Tänk på hur enkelt det idag är att hålla kontakten med dina gamla vänner samtidigt som du kommer träffa massor av nya!