Blogg > Allmänt

Jobba i de norska skogarna

Jobba i de norska skogarna

Bor man i Norden har man ett naturligt förhållande till skogen som är en del av folksjälen. Att arbeta i skogsbruket betyder att du är viktig för landets ekonomi då skogsnäringen ansvarar för mer än 60% av landets näringsöverskott. Norge söker ständigt nya skogsarbetare som här får både högre löner och i många fall friare arbetsförhållanden.

 

Ett arbete inom skogsbruk betyder att du i stora mått jobbar under frihet med tydliga självständiga mål och hänsyn till både djur och natur. Skogsbruket är en glesbygdsindustri helt utan ungdomsarbetslöshet och de som gått naturbruksgymnasium får nästan alltid jobb direkt. Efterfrågan på utbildade skogsarbetare är större än tillgången med allt från maskinförare till röjare och skogshuggare. Det finns mycket att göra i skogen och det behövs nytt folk hela tiden. Många tycker att det är skönt att det inte krävs någon högskoleutbildning för att bli anställd som skogsarbetare.  

 

Skogen är en rolig plats att jobba på där man tar eget ansvar och hela tiden ser resultatet av sitt arbete. Dagens skogsbruk är inte likt gårdagens och människor tar hjälp av den senaste teknologin och maskinerna. Med hjälp av datorer styrs arbetet i skogen och underlättar för skogjobbarna. Man kan även söka om man inte gått naturbruksgymnasium. På www.skogsutbildningar.se finns samlade utbildningar för dig som vill jobba i skogen. Det tåls att tänka på att skogen är en underbar plats som i form av arbetsplats emellertid mest passar den som är van att jobba självständigt utan folk runt omkring sig.