Blogg > jobb

Jobba som elektriker i Norge

Jobba som elektriker i Norge

Om du ska jobba som elektriker i Norge behöver du erfarenhet och en behörig utbildning på gymnasiet tillsammans med två och ett halvt års praktik hos ett företag.

 

Efter att du genomgått både utbildning och praktik erhåller du ett yrkesbevis som påvisar din kompetens inom elektrikeryrket. Om du har ett bevis behöver du ansöka om tillåtelse att arbeta som elektriker i Norge vilket du gör hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap och det tar i regel 3-4 månader. Du har även möjlighet att vidareutbilda dig på högskola och universitet och därigenom bli tekniker eller ingenjör.

 

Ta chansen och åk du också. En genomsnittlig årslön för en elektriker i Norge är nästan 400 000. Yrket är perfekt för dig som är mångsidig och ansvarsfull och besitter teknisk kompetens och intresse. Beroende på var du arbetar kan du komma att spendera en hel del tid med kunder och det är därför viktigt att vara bra på att kommunicera med andra. Det är också relevant att ha ett bra färgseende och inte ha problem med höjder.