Blogg > jobb

Jobba som snickare i Norge

Jobba som snickare i Norge

Att jobba som snickare är ett självständigt yrke där en lång varierande erfarenhet i snickarbranschen kan kompensera för bristande formell utbildning. Det är ett utvecklande jobb i en inspirerande arbetsmiljö. Snickare i Norge brukar ha enkelt att få jobb, inte minst med bra löneförmåner. Den genomsnittliga lönen för en snickare i Norge ligger på 36 000:-.

 

I Norge är snickaryrket uppdelat i två kategorier bestående av  snickare som utför mer inredningsrelaterade jobb (fönster, dörrar, ja alla jobb med mångsidigt snickeri som sker inomhus) och där den andra kategorin kallad ”tømrer” utför de grövre jobben som byggnation av hus och konstruktioner. Grundläggande kunskaper inom planläggning och byggnadsfysik är bra att ha. Snickare ska vara serviceinriktade, lösningsorienterade och oberoende självständiga. För att bli snickare ska man ha en lärlingsutbildning eller längre dokumenterad erfarenhet av liknande aktiviteter. Snickeri är ett mångsidigt jobb som erbjuder många karriärsmöjligheter. Det är varierande och spännande dagar i en säker och utvecklande miljö där du får träffa många spännande människor som kan bli lukrativa kontakter även i framtiden.

 

Snickare behövs alltid i Norge och är en form av arbetskraft som kommer efterfrågas så länge folk är i behov av hjälp med alla typer av händiga problem i sina hus – alltså alltid. Du kan också börja jobba som lärling i Norge som oftast innefattar en gymnasial, treårig yrkesutbildning i Sverige. Efter att lärlingstiden är genomförd med godkända betyg får du ett yrkesbevis som du kan använda i Norge. På WorkNorway läggs det regelbundet upp annonser från arbetsgivare som letar lärlingar till Norge.