Blogg > Allmänt

Kom i tid!

Kom i tid!

Är du också en av dessa som alltid är sen? Som alla andra blir helt galna på för att du aldrig är i tid? Du är inte ensam. Vissa människor verkar helt enkelt inte benägna till att kunna komma i tid, men här kommer några tips till dig som är mindre bra vän med klockan.

 

Ompröva innebörden av "i tid". Människor som alltid är i tid är verkligen människor som anländer tidigt varje dag - och erkänner att saker kan gå fel som kan öka chansen att komma sent. När saker och ting "går fel" kommer dessa personer alltid i tid. Förstå vikten av att vara i tid och få tillräckligt med sömn. Om du har problem att komma ur sängen på morgonen, gör ett allvarligt försök att gå och lägga dig lite tidigare. Tillräckligt med sömn är viktigt för maximal psykisk prestation.

 

På morgonen – var realistisk med badrumsbesök och klädval. Om du kan, försök att välja kläder redan dagen innan så du slipper stressa på morgonen. Låt bli att snooza och gå istället upp direkt när klockan ringer så att du lyckas ta dig upp ur sängen och spara tid där. Tänk över när du ska vara på en plats och lägg till 20 minuter för diverse småsaker som ifall en vän skulle ringa eller om du fastnade vid datorn. Försök att alltid planera in att komma kvart i om du ska träffa någon hel. Om du är en sån som alltid brukar vara sen kanske du istället kommer i tid till den ursprungliga tiden även om du blivit sen till din egen tid i huvudet. Var även noga med att lyssna på trafikinformation och ha en backup-plan för transport. I värsta fall är ett sista tips att ställa fram klockorna tio minuter om detta är ett regelbundet problem.