Blogg > Allmänt

Mer om stress

Mer om stress

Jobbiga chefer, irriterande medarbetare och mycket att göra kan leda till att även den mest lugna personen blir stressad. Utveckla ett sätt att hantera stress och omvänd stressen till något positivt.

 

Hitta källan till din stress. Titta på arbetsrelaterade stressfaktorer och sociala stressfaktorer. Mycket av stressen på arbetet skapas i brist på kommunikation där frustrationen sakta men säkert växer fram. Ha alltid en god relation till dina kollegor och försäkra dig om att du sysselsätter dig med de rätta arbetsuppgifterna.

 

Förebygg stress med riktlinjer och se över dina mål. Be om hjälp att utveckla din handlingsplan och känner du dig orolig över något, håll det inte för dig själv utan försök att på en gång lösa situationen som gör att du känner dig illa till mods. Sätt gränser och be kollegorna respektera att du vill vara ifred när du känner att du inte vill bli störd.

 

Det är även viktigt att hitta sätt att varva ner. Försök att röra på dig men ändå varva ner mentalt. Balansera ditt jobb med roliga aktiviteter när du är ledig och omge dig av människor som får dig att må bra. Tänk på att de flesta blir stressade så du är aldrig ensam. Oftast brukar det alltid finnas någon som känner igen sig och vill ventilera situationen så var inte rädd att dela din eventuella stress med någon annan.