Blogg > Allmänt

Minimera dina flyttkostnader

Minimera dina flyttkostnader

När du flyttar måste du se till att spendera så lite som det går men fortfarande få dina ägodelar till din destination på ett säkert sätt. Idag är det betydligt lättare att hitta bra och billig kompetens för flytt. Det finns alltid konkurrenskraftiga företag som kan hjälpa till med både stora och små flyttar. Innan du anlitar någon finns det emellertid saker du kan göra själv också.

 

Först av allt är det bra att överväga om det går att sälja saker du inte behöver. Lägg ut annonser på nätet, ha en loppmarknad på gatan eller prata med vänner som är intresserade för att börja bli av med objekt du inte behöver, inte vill ha eller som helt enkelt är för opraktiska för att flytta. Kom ihåg att kostnaden blir större ju mer saker du har så det är i ditt bästa intresse att försöka bli av med saker du inte använder.

 

Ett annat sätt att skära ner är att flytta ner dina saker själv. Om du har stora möbler, låna ett släp eller en skåpbil vilket blir mycket billigare om du ska flytta en kortare sträcka. Här är du samtidigt övertygad om att dina ägodelar kommer fram säkert då du själv kan vara med. Försök även att prata med vänner som flyttat för att få tips och råd. Få dem att berätta om sin egen flytt och vad de skulle ha gjort annorlunda denna gång. Du kommer i efterhand att upptäcka att deras tidigare misstag kan komma att vara till din ekonomiska fördel så länge du är medveten.