Blogg

Norge fortsätter att storsatsa på elbilar!

Norge fortsätter att storsatsa på elbilar!

Den nya borgerliga regeringen fortsätter att storsatsa på elbilar. I november var Norges mest sålda bil en elbil och Oslo sägs vara världens elbilshuvudstad. Att ha en elbil i Norge kan ge många fördelar som kraftiga skattelättnader, rätt att köra i bussfiler, gratis parkering och gratis laddstolpar. Regeringen har lovat att satsa på elbilen i minst fem år till.
 

– Man inför nu också momsfritt på det som är leasing av elbilar. Och även på batterier. Vi förväntar att försäljningen kommer att öka ytterligare, säger Ola Elvestuen, byrådspolitiker för Venstre i Oslo. Han rekommenderar Sverige att inom detta område kanske börja se på några av erfarenheterna Norge har när det gäller att främja elbilarna.
 

Det finns dem som inte är lika glada över elbilarnas framfart då det blivit trångt i bussfilerna på morgonen när alla elbilsägare är på väg till jobbet. En norsk busschaufför riktar kritik mot att flera ägare är dåliga på att titta i backspegeln när de ska in i kollektivfältet. Elbilarna har även fått kritik mot att de i Norge skattesubventioneras kraftigt.