Blogg > Allmänt

Norge i exportfokus

Norge i exportfokus

Allehanda skriver att Norge är Sveriges största handelspartner och nu är det stor satsning på affärer. Enligt Business Sweden kan samarbetet bli ännu större.
– Det är med affärer som med idrott. Man måste skapa sin egen strategi, säger Jonas Carlsson som hjälper företagare att bli bättre på export.

 

Carlsson hjälper företagare med att lyckas göra affärer utomlands. Han träffar ungefär 100 företagare per år och i år står Norge i fokus. Jonas berättar att grannlandet i väst kan vara ett lämpligt objekt för företag som vill hitta in på exportmarknaden och att det för många företagare kan vara det första naturliga exportsteget.

 

I första hand riktar Business Sweden blickarna mot Norge under våren genom flera workshops där syftet är att göra exportsatsningarna i grannlandet rakare, snabbare och effektivare och hjälpa företag att ta första steget in i Norge. Norge kommer enligt Carlsson att förbli Sveriges största handelspartner. I februari börjar den unika satsningen med workshops i olika svenska städer.