Blogg > Allmänt

Norsk bemanningschef tar svenska ungdomar i försvar

Norsk bemanningschef tar svenska ungdomar i försvar

Metro skriver om den norske bemanningschefen Thor Bendik Weider som säger att Norges unga har mycket att lära sig av svenskar. Han tycker att norrmännen är lite bortskämda och tar ton mot personer i det norska näringslivet som slår larm om det höga antalet svenskar som flyttar västerut för att jobba.

 

I åratal har Norges höga löner lockat svenska ungdomar över gränsen. Svenskarna sliter på jobbet hela dagen men orkar samtidigt gå ut efter en tuff arbetsdag. I alla fall om man får tro på norrmännen själva som myntat begreppet ”partysvensker”. Det norska näringslivets huvudorganisation har slagit larm om att arbetskraftsinvandringen har blivit för stor, men Bendik Weider som är chef på norska Manpower håller inte med.

 

Han påstår att norsk ungdom har mycket att lära av svensk ungdom och det verkar som att norrmännen är lite bortskämda säger han till vg.no. Bendik Weider menar att svenskar inte alls tar norrmännens jobb utan att det ofta är på det sättet att svenskar tar de jobb norrmän ibland inte vill ha. Detta tror han beror mycket på pengar hemifrån och att de norska ungdomarna ”är rädda att få smuts på fingrarna”.

 

Foto: Manpower