Blogg > Allmänt

Norwegian

Norwegian

De flesta har säkert någon gång flugit med Norwegian – ett norskt lågprisbolag som driver både inrikes- och utrikestransport och även charterflygningar. Som Nordens största lågprisflygbolag bedriver Norwegian omfattande verksamhet i hela Norden och har cirka 45 procent av marknaden i Norge.

 

Norwegians administrativa bas ligger på Gardermoen, den tekniska basen i Stavanger och den operativa basen i Bergen, Oslo, Trondheim, Stavanger, Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors. Bolaget flyger 313 rutter till 116 olika destinationer med hjälp av totalt 66 stycken flygplan. Här finns över 2000 anställda som jobbar med och på flygplan av Boeing-modellen. De flesta av Norwegians flygplan har en känd norsk person på fenan men numera finns även kända svenskar med på de nya planen.

 

Företaget grundades 1993 och huvudfokusen ligger på att erbjuda lågprisflygturer. Norwegian har även aktiemajoritet i flygbolaget FlyNordic som 2008 ändrade namn till Norwegian. Norwegian flyger till destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern och den positiva tillväxten de senaste åren har byggt på god service och konkurrenskraftiga priser. Under 2011 reste nära 16 miljoner passagerare med Norwegian och bolaget har vunnit flera utmärkande priser inom flygbranschen.