Blogg > Allmänt

Nu lockas ännu fler svenska ungdomar till Norge

Nu lockas ännu fler svenska ungdomar till Norge

SVT skrev i dagarna att runt 150 ungdomar mellan 18 och 28 år kommer att åka till Norge för att söka jobb genom arbetsförmedlingen. Projektet kallas Jobbresan och fortsätter att växa i Gävleborg.

 

Ett år har gått sedan samarbetet inleddes mellan Söderhamns kommun och Nordjobb för att hjälpa ungdomar utan jobb att flytta till Norge. Under 2012 reste 70 ungdomar från Söderhamn till Norge där 50 av dem fick jobb. I år fortsätter svenska ungdomar att åka över gränsen.

 

- Så länge de finns efterfrågan på svenskar så tycker jag att det är en bra grej. Jag är beredd att ta vilket jobb som helst, säger Elin Persson från Trönö.

 

Samarbetet med Nordjobb fortsätter att växa och ytterligare sex kommuner i Gävleborg förutom Söderhamn är nu även de med i projektet. Även Borlänge kommun i Dalarna är intresserad i projektet där så många som 150 ungdomar mellan 18 och 28 kommer att få en betald resa till Norge som inkluderar boende första månaden. Under den tiden har ungdomarna chansen att skaffa sig både jobb och bostad.

 

 

Källa: SVT
(Bilden har inget med artikeln att göra red. anm).