Blogg > Allmänt

Oslos nattliv

Oslos nattliv

Även den som arbetar måste få gå ut på kvällen och ha roligt ibland. Därför introducerar WorkNorway dig för Oslos nattliv. Det finns otaliga kaféer, barer och nattklubbar att välja mellan i den norska huvudstaden. Stämningen är trevlig och inbjudande på de flesta uteställena som vanligtvis har öppet mellan 21.00 och 03.00.

 

Oslo är en pulserande levande musikscen och staden är faktiskt värd för fler konserter än någon annan nordisk huvudstad. Live-band förekommer på klubbar över hela staden och nationella och internationella stjärnor spelar musik på platser som Rockefeller, Sentrum Scene och Grünerløkka. Givetvis har Oslo även också några av världens bästa DJ:s som drar folk till de trendigaste nattklubbarna och dansgolven. I Norge är alkoholen precis som i Sverige relativt dyr ute på klubbarna så många norrmän tar en drink eller två redan innan de går ut för att spara pengar. Därför är de flesta klubbarna relativt tomma fram till midnatt.

 

I Norge får du köpa alkohol redan när du är 18 så länge alkoholprocenten är under 23. Vid fyllda 20 är det lagligt att köpa drycker med högre halt. De flesta klubbarna har en gräns på 18 eller 20 år men det finns ställen som ligger några år över. Så länge man är över 18 är åldersgränserna på de olika klubbarna inte slutgiltiga med rätt kontakter. Detta gäller även inträdet som annars brukar variera mellan 50 NOK och 120 NOK. Klädkoder tåls också att tänka på när man går till de finare ställena då du kommer ha en bättre chans att komma in. Annars brukar Oslos nattliv ha något för alla, oavsett ifall du vill sitta på en cocktail-bar med en trendig kostym eller ta några öl på någon av bakgatans pubar.

 

Oslo är uppdelat i olika stadsdelar och områden. Atmosfären, gästerna och priserna brukar variera därefter. Den del som är populärast för turister är som väntat stadens kärna med paradgatan Karl Johans Gate i mitten där det finns ett bredd utbud av pubar, barer och nattklubbar som lockar alla sorters människor. Den västra sidan av centrum, Majorstuen, Vika och Frogner, kännetecknas av dess fashionabla, flashiga och vackra gäster som vill höras och synas. I stadsdelen Grünerløkka är stämningen mer avslappnad. Gästerna är emellertid fortfarande trendiga, men mer tillbakalutade. Barer, kaféer och pubar i stadsdelen Grünerløkka och Grönland-distriktet är mindre och mer intima med en mer hemtrevlig känsla.