Blogg > Allmänt

Så klarar du dig mellan jobb

Så klarar du dig mellan jobb

Man har inte alltid tur på arbetsmarknaden och ibland kan ekonomin sina. Det är viktigt att göra det bästa av situationen och försöka klara sig så gott som det går samtidigt som man aktivt söker nya arbetstillfällen.

 

Se över dina förmåner. Är du med i någon a-kassa eller finns det några andra bidrag du kan få temporärt är det dags att du börjar dra nytta av dem. Ta reda på vad du har rätt till så att du kan få hjälp.

 

Var aktiv med jobbsökande. Sök flera jobb varje dag, du kan aldrig skicka iväg för många Cv:n. Var inte kräsen utan tänk bara på att ett jobb du anser vara dåligt är bättre än inget jobb alls. Det är även lättare att söka andra jobb om du redan har ett jobb.

 

Se över dina utgifter. Oavsett hur du ser på din budget måste räkningar betalas. Håll noga koll på utgifter och nuvarande inkomstkällor. Lista också områden där du spenderar onödigt med pengar. Många bäckar små…

 

Undvik krediter. Försök att inte ta lån vilket ofta resulterar i en ond cirkel. Är din inkomst oregelbunden kan du inte vara säker på när du kan betala tillbaka och du vill undvika skulder med hög ränta.

 

Ta hjälp av vänner och familj. Detta behöver inte nödvändigtvis enbart röra sig om ekonomisk hjälp, utan folk i din omgivning hjälper dig säkert gärna med det de kan som kontakter i arbetslivet och känslomässigt stöd när du har det tufft.

 

Utnyttja ditt sparkonto. Förhoppningsvis har du lite pengar undanlagda för just sådana här tider. Har du inget sparat, se till att börja nästa gång du hittar jobb.

 

Underskatta inte deltid. Även om ett deltidsjobb inte ger lika mycket pengar håller du dig fortfarande sysselsatt och får lön. Det kan öppna upp en möjlighet till ett heltidsjobb eller visa andra potentiella arbetsgivare att du är produktiv.