Blogg > Allmänt

Schweiziska Adelaida flyttade till Stavanger

Schweiziska Adelaida flyttade till Stavanger

Europeiska kommissionen skriver om schweiziska Adelaida Ures som lämnade sitt hemland för att gå en tolkutbildning i Manchester. Under sista året av utbildningen mötte hon sin norska pojkvän och bestämde sig för att flytta till honom i den norska staden Stavanger efter studierna.

 

Stavanger har tidigare utsetts till Europas kulturhuvudstad och är även känd som Norges oljehuvudstad. Stavanger är överraskande kosmopolitisk på grund av områdets många oljebolag och många arbetstagare från EU bor här. Adelaida hittade ett jobb på den internationella tidskriften Upstream som reklam- och försäljningschef och studerar just nu norska för att lära sig språket, vilket hon tycker är bland det viktigaste när man kommer till ett nytt land.

Hon säger även att engelsktalande har goda chanser att finna ett jobb i Norge även om man inte kan norska innan och lovordar den avspända och behagliga stämningen på norska företag. Det är dock bra att ha lite hopsparade pengar så att man klarar sig den första tiden. Om framtiden säger Adelaida att hon är mycket nöjd med att bo i Stavanger och har inga planer på att flytta.

 

Källa:https://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=sv&catId=9411&myCatId=9411&parentId=20&acro=news&function=newsOnPortal