Blogg > Allmänt

Svenska Hazel söker jobblycka i Norge

Svenska Hazel söker jobblycka i Norge

Affärsliv skriver om Hazel Skoog, 55 som har ledsnat på arbetslösheten i Sverige och nu flyttar till Norge för jobb. Av alla jobb hon sökt i Sverige är det bara ett fåtal som lett till intervju och arbetsgivaren har vid endast ett tillfälle berättat att hon eventuellt var utvald. Dock slutade det med att någon annan fick jobbet, så nu flyttar alltså Hazel till grannlandet för att söka lyckan.

 

Hon tycker att det är tråkigt att många verkar ha uppfattningen om att dagens ”50-plussare” är trötta yrkesarbetare som bara går och väntar på pensionen. Hennes uppfattning är att det är resursslöseri att inte anställa äldre människor. Skoog har sökt över 50 jobb sedan hon blev arbetslös men trots en kandidatexamen i beteendevetenskap och 15 års erfarenhet inom statlig verksamhet hittas inga jobb.

 

Kombinationen av erfarenhet, hög arbetskapacitet och en stark vilja verkar ingen arbetsgivare efterfråga. Tre sökta jobb i Norge har emellertid redan resulterat till intervju som servicemedarbetare vid flygplatsen Gardermoen. Hazel tycker att det är en spännande utmaning även om jobbet inte är lika kvalificerat men just nu försöker hon att tänka positivt och hoppas på bättre lycka i Norge.