Blogg > Allmänt

Sveriges ambassad i Oslo

Sveriges ambassad i Oslo

Ambassadens uppgift är att representera Sverige och den svenska regeringen i Norge samt att främja de svenska intressena. Sveriges ambassad i Oslo ligger på Nobels gate 16 där ambassadören sedan 2010 är Ingrid Hjelt af Trolle. 

 

Sverige har 98 utlandsmyndigheter som tillsammans med de cirka 400 honorärkonsulaten bildar en utrikesrepresentation och gör att Sverige har diplomatiska förbindelser med i stort sett alla självständiga stater i världen. Den svenska ambassaden i Norge har en tät dialog med norska företrädare och genom samverkan med myndigheter och organisationer. De jobbar också nära med svenska organisationer som håller till i Norge.

 

Ambassaden har även en omfattande konsulär verksamhet och en pass-expedition. På ambassaden jobbar totalt 13 personer varav fyra är utsända från UD. Det finns även 14 konsulat på olika platser i Norge. Fastigheten där den svenska ambassaden nu ligger har varit en ambassadbyggnad sedan 1957. Idag är det vackra huset det tredje äldsta av staten ägda ambassadörsresidens efter Istanbul och Madrid.

 

Källor: www.swedenabroad.sewww.regeringen.se