Blogg > Allmänt

Ta kontroll över ditt liv!

Ta kontroll över ditt liv!

För att lyckas på jobbet är det viktigt att du tränar upp psyket och inte låter dig slås ner av motgångar. WorkNorway tycker att det är oerhört viktigt med personlig utveckling och mental träning och hjälper dig med några tips som tåls att tänka på för att just du ska få ska få ut det mesta av dagen med rätt inställning.

 

1. Bli medveten. Att bli medveten om dina beteendemönster är väsentligt för att kunna ta personligt ansvar.

 

2. Sluta känna dig otillräcklig. Tänk på att alla gör fel ibland och att ingen är perfekt. Se dina misstag som en lärdom och något som styrker dig till nästa gång. Du är en människa, ingen robot.

 

3. Se över vad som begränsar dig. Vad är det som håller dig tillbaka från att få det där jobbet? Varför vågar du inte ta steget? Tänk över vad det egentligen är som stoppar dig och försök ta dig över hindret så att du kan ersätta det med något mer konstruktivt.

 

5. Ha kontroll över dina tankar. Du behöver vara din bästa kompis även i tanken. Abraham Lincoln sa en gång för länge sedan att människor är så lyckliga som de bestämmer sig för att vara. Se livet från den ljusa sidan! En tanke är en byggsten i ditt fundament – det du bygger ditt liv på.

 

6. Styr dina känslor. Om du är rädd för något – tänk istället att det bara är en känsla, inget mer. Vad gör det om 100 år? Hur kan du istället ersätta den här känslan med något som istället gynnar dig i den här situationen?

 

7. Genomskåda vad du gör. Fundera på varför du tillåter dig själv att äta skräpmat, röka eller strunta i att ta ansvar. Prioriterar du bort det till förmån för något annat? Se till att alltid göra vad som är bäst för dig i längden. Visst kan man unna sig men låt det inte gå för långt.

 

8. Håll igång ett samarbete mellan dina tankar, känslor och handlingar. Alla vill vi må bra. Personlig utveckling är ett sätt att genom medveten förändring och förädling må bra jämt och uppnå det man vill i livet. Tänk på att du i varje stund tar ett omedvetet eller medvetet beslut om att må bra eller dåligt. Låt det vara. Du är chef över ditt eget liv!