Blogg > Allmänt

Ungdomar från Torsås flyttar till Norge

Ungdomar från Torsås flyttar till Norge

Sveriges Radio skrev i dagarna att många ungdomar från Torsås flyttar till Norge i jakt på jobb. En av ungdomarna säger att det för tillfället är svårt att få jobb i Torsås, Kalmar vilket gör att många väljer att flytta till grannlandet.

 

I artikeln berättar en svensk tjej att hon ska börja jobba på ett hotell lite utanför Oslo. Dels för att komma bort lite men också för att uppleva ett litet äventyr. Hon säger att hon känner många som redan flyttat eller ska flytta till Norge. En annan ung kille ska jobba på samma hotell i Norge. Han heter Adam och har ströjobbat sedan han tog studenten. Adam säger att han sökt lite allt möjligt efter studenten men att det inte blivit så mycket jobb i Sverige.

 

Lisa Blomqvist från Torsås jobbar redan i Norge och tror att idén om att flytta har spridit sig genom olika kompisgäng. Många åker när de får höra att det är lätt att få jobb och tips om boende. Hon säger att hon känner jättemånga från Torsåsregionen i samma ålder som åkt till grannlandet för att pröva lyckan.

 

 

Källa:http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5519996r