Blogg > Allmänt

Vandra i Norge

Vandra i Norge

I Norge finns ett helt nätverk av välskötta vandringsleder som är oerhört populära bland turister och även bland befolkningen, som vill njuta av den fantastiska naturen med stränder, byar och dramatiska bergstoppar och för en stund komma ifrån den stressiga vardagen. Följ med på en vandringsled du också.

 

Vandring är ett enkelt sätt att må bra samtidigt som du får ta del av vackra kulturlandskap och en rofylld natur. Vägen till att gott liv är både bekväm och lättillgänglig i Norge. De norska vandringsdestinationerna erbjuder ett stort urval av möjligheter. Det finns även organiserade vandringsturer för den som önskar få ut lite extra av vandringen med hjälp av en professionell guide. I vandringsområden finns det gott om tillgängliga stugor och även hotell så du behöver aldrig oroa dig över sovplats och mat.

 

I Norge finns det gott om stigar att gå på med öppna vyer och spektakulär utsikt och man kan välja mellan att bara gå några timmar eller flera dagar. Tänk på att införskaffa ett par rejäla vandringskängor och kläder som skyddar. Givetvis ska så lätta nödvändigheter som möjligt tas med. Kom ihåg att vissa vandringstillfällen måste bokas i förväg då de är mycket populära. Vandringarna är olika ansträngande så kolla upp innan vad du tar dig an så att du orkar slutföra det du påbörjat. Vi rekommenderar dig starkt att prova och ta del av dånande vattenfall och övergivna medeltidsgårdar i de norska landskapen - en upplevelse utöver det vanliga.